Gerjo van der Horst

Auteur en tekstschrijver

Nieuws

januari 2020
In het kader van 75 jaar bevrijding wordt mijn boek 'Verstoorde werkelijkheid' opnieuw uitgegeven. De nieuwe versie ziet er echt supermooi uit! Ik ben blij dat nu nog meer mensen de kans krijgen deze mooie roman te lezen. Ook voor jongelui vanaf 12 jaar is dit een goed boek om meer over de Tweede Wereldoorlog te weten te komen.

mei 2018
De Engelse versie van mijn boek "De spirituele Jezus" is nu echt helemaal klaar! Het is te koop via Amazon en Kindle onder de titel "Jesus, the untold story".

Deze nieuwe versie wordt in het Nederlands uitgegeven door uitgeverij Fiola, onder de titel "Jezus, het onbekende verhaal". Dus heb je "De spirituele Jezus" nog niet gelezen, dan is "Jezus, het onbekende verhaal" een aanrader!

april 2016
Na een jaar andere dingen te hebben gedaan, ben ik weer enthousiast aan de slag gegaan met 'Witte waan'. De verwachting is dat dit verhaal er dit jaar zeker gaat komen!

mei 2014
Ik heb het manuscript van mijn boek "Jesus, the untold story" naar zo'n 25 uitgevers in Amerika gestuurd. Nu begint het lange wachten. Spannend!

maart 2014

Het schrijven aan 'Witte waan' schiet niet echt op, misschien is het een beter idee om eerst verder te gaan met 'Liberation Memorial'.

februari 2014

Vertaalbureau Tessara heeft de vertaling van "Jesus, the untold story" afgerond. Nu nog een keer goed doorlezen en dan kan ik het opnieuw aanbieden aan uitgevers in Engeland en Amerika!

september 2013
Uitgever John Hunt vindt "Jesus, the untold story" een mooi verhaal, maar de vertaling kan beter. Daarom heb ik vertaalbureau Tessara ingeschakeld om er nog een keer naar te kijken.

juni 2013

Ik ben begonnen met het schrijven van mijn roman 'Witte waan'. Het verhaal zit al aardig in mijn hoofd. Ben benieuwd hoe veel tijd het gaat kosten om het aan het papier toe te vertrouwen!

mei 2013

Ik heb de Engels vertaling van mijn boek 'De spirituele Jezus' naar verschillende uitgevers in Engeland, Ierland en Amerika gestuurd. Nu maar afwachten.

april 2013
De Engelse vertaling van mijn boek 'De spirituele Jezus' is klaar! Ik wacht nog op de laatste correcties en dan kan het opgemaakt worden en verstuurd worden naar verschillende uitgevers in Engeland en Amerika!

februari 2013
De NBD Biblion heeft mijn Heimwee boek besteld! Dus binnenkort is het bij verschillende bibliotheken door het hele land te leen!

januari 2013

De pers toont belangstelling voor mijn boek Heimwee. Zo gaat het spiritueel tijdschrift Paravisie waarschijnlijk een interview plaatsen. Dit blad heeft een oplage van maar liefst 30.000 exemplaren. Dus super spannend!

december 2012

Zowel de Stentor als het Weekblad voor Salland hebben mij geinterviewd over mijn Heimwee boek. Binnenkort worden ze geplaatst in de krant.

Mijn Heimwee boekje is aangemeld bij het Centraal Boekhuis. Dit betekent dat het binnenkort te verkrijgen is via allerlei internetsites als bol.com en bruna.nl!

november 2012

De tweede druk van mijn Heimwee boekje is binnen. Het ziet er geweldig uit dankzij de wijzigingen die we aan zowel omslag als binnenwerk hebben doorgevoerd. Op 18 november heb ik tijdens het symposium rondom dood en sterven van Ankh Hermes, een exemplaar overhandigd aan Annemiek Schrijver. Wie weet levert dat wat extra publiciteit op!

oktober 2012

Yip! Uitgeverij Fiola gaat mijn boekje Heimwee heruitgeven. Ben benieuwd hoe deze tweede druk eruit gaat zien!

juli 2012
De verkoop van mijn boekje 'Heimwee, verslag van een bijna-dood-ervaring' begint goed op gang te komen. Leuk toch!

juni 2012

Op zaterdag 30 juni vond de presentatie van mijn boek `Heimwee, verslag van een bijna-dood-ervaring' plaats. Het was een gedenkwaardige middag waar zowel mensen die een BDE hebben beleefd als overige belangstellenden aanwezig waren. Bob Coppes, voorzitter van Stichting Merkawah, nam het eerste exemplaar in ontvangst
.

mei 2012
Zaterdag 26 mei was ik te horen op radio 5, om 18.00 uur in het programma 'de Bestemming' bij de OHM. Klik hier om het interview te beluisteren.

Zaterdag 26 mei kun je me horen op radio 5, om 18.00 uur op de OHM. Vooruitlopend daarop is er een artikeltje geplaatst op de website van OHM.
Klik hier om het te lezen.


Komende maandag overleg over mijn boek 'Heimwee'. Heerlijk om nu spijkers met koppen te kunnen slaan!

april 2012

Joepie! Mijn boek 'Heimwee' wordt uitgeven. Binnenkort kun je het via de webwinkel van deze website bestellen.

maart 2012

Ook mijn boek 'Verstoorde werkelijkheid' is door de NBD Biblion aangeschaft. Je kunt het dus in de bieb gaan lenen!

februari 2012
Een middelbare school heeft mijn boek 'Verstoorde werkelijkheid' op hun boekenlijst voor de bovenbouw HAVO/VWO opgenomen!

Cogis, het kennisinstituut voor sociale en psychische gevolgen van oorlog, vervolging en geweld wil mijn boek 'Verstoorde werkelijkheid' in hun catalogus opnemen en er aandacht aan besteden in het tijdschrift Cogiscope. Ook hebben ze een pagina speciaal voor het projectKind & Trauma
. Ook daar willen ze mijn boek vermelden.

Ik doe mee aan de verhalenwedstrijd van het AVRO programma 'Opium'. Het thema is dit jaar "Verkeerde vrienden", waarbij niet meer dan 500 woorden gebruikt mogen worden. Best puzzelen om binnen die beperkte ruimte een verhaal met een kop en een staart te componeren!

Ik heb mijn boek 'Heimwee' naar enkele uitgeverijen gestuurd. Nu begint het lange wachten!

januari 2012
Kamp Westerbork heeft mijn boek 'Verstoorde werkelijkheid' aangeschaft om daar in de winkel te leggen!

Yes! Steve Balsamo vindt het prima wanneer ik zijn tekening gebruik voor het omslag van mijn boek 'Heimwee'! We gaan er iets moois van maken!


december 2011

11 januari ga ik een gastles over mijn boek 'Verstoorde werkelijkheid' geven op mijn oude middelbare school het Stedelijk Lyceum in Zutphen. Dit omdat ik het verhaal geschreven heb toen ik daar op school zat. Spannend maar leuk!

november 2011

Mijn boek 'Verstoorde werkelijkheid' is nu ook als e-book voor de I-pad verkrijgbaar.

Streekblad Salland Centraal heeft een artikel geplaatst over mijn boek 'Verstoorde werkelijkheid'. En ik heb een interview gegeven aan de Stentor, ook zij gaan een artikel plaatsen!

Yes! Mijn boek 'Verstoorde werkelijkheid' kan besteld worden!

Ik ben bijna klaar met mijn boek 'Heimwee'. Misschien mag ik een tekening van Steve Balsamo gebruiken voor het omslag. Hij beraadt zich hierover op dit moment ... zou wel heel erg bijzonder zijn!

oktober 2011
Binnenkort ontvang ik de drukproef van mijn boek 'Verstoorde werkelijkheid'. Spannend!

juli 2011
Ik ben begonnen met het schrijven van mijn boek 'Heimwee'. Omdat ik in 2006 al grote delen hiervan heb geschreven denk ik het snel af te kunnen ronden en aan te kunnen bieden aan enkele uitgeverijen.

juni 2011
Joepie!! Gopher gaat ook mijn tweede boek 'Verstoorde werkelijkheid' uitgeven. Het zal in november 2011 verschijnen.

april 2011
In klooster Loreto te Lievelde heb ik de eerste lezing
over mijn boek 'de spirituele Jezus' gegeven. De reacties waren erg ontroerend en bemoedigend. Ik hoop op nog veel meer van dit soort mooie samenkomsten!

maart 2011
Mijn boek 'de spirituele Jezus' wordt in het engels vertaald. Graag willen we het verhaal voor een groter taalgebied ontsluiten.

februari 2011
Ik heb mijn boek 'Verstoorde werkelijkheid' ter beoordeling naar de uitgever gestuurd. Spannend! Helaas kan het enkele maanden duren voor ik bericht terug heb...

november 2010

Dieter Troubleyn, de Belgische zanger die de rol van Jezus heeft gezongen in de Nederlandse versie van de musical Jesus Christ Superstar komt 'Gethsemane' zingen tijdens de officiele presentatie van het boek. Super toch!

oktober 2010
Ik ben gebeld door Rinus van Warven, een journalist van omroep Gelderland.Hij gaat me voor het radioprogramma Tendens interviewen over mijn boek 'de spirituele Jezus'. Spannend! Klik hier om naar de website van Tendens te gaan. Het wordt op 24 oktober 2010 uitgezonden.

De Nederlandse bibliotheekbond Biblion heeft mijn boek 'de spirituele Jezus' aangeschaft! Het is nu dus te verkrijgen in alle bibliotheken in heel Nederland. Een beetje trots ben ik wel...