Gerjo van der Horst

Auteur en tekstschrijver

Jezus, het onbekende verhaal

Heruitgave van "De spirituele Jezus". Dankzij enkele belangrijke tekstwijzigingen komt Jezus in deze heruitgave nog duidelijker naar voren als een belangrijke spirituele leraar, zoals ook Lao Tse, Buddha en Zarathustra. Hieronder de flaptekst van het boek:

De meeste mensen kennen Jezus vanuit de vier evangeliën in de Bijbel en hebben zich op basis daarvan een beeld gevormd. In onze tijd zijn geschriften gevonden die een heel andere Jezus laten zien, zoals het Thomas Evangelie, het Evangelie van Maria Magdalena en het Judas Evangelie. De Jezus in deze geschriften is veel spiritueler, soms zelfs mystiek, en wijst ons via inzichten die we ook tegenkomen in het Boeddhisme, Hindoeïsme en Taoïsme de weg naar onszelf.

Op basis van deze oude geschriften weeft de auteur prachtige spirituele inzichten door het verhaal. Zo is Judas eindelijk niet meer de boeman en Maria Magdalena niet meer de hoer. Ook
de jeugd van Jezus komt uitgebreid aan bod, het onbekende verhaal dat niet in de Bijbel te vinden is.

Niet eerder kwam Jezus in een boek zo dichtbij. Als lezer word je van het begin af aan meegezogen in het verhaal. Zo menselijk is zijn worsteling met de last die op zijn schouders is gelegd en zo herkenbaar zijn de keuzes waarvoor hij komt te staan dat menigeen zichzelf in hem zal herkennen.

Reacties van lezers:Bestel nu 'Jezus, het onbekende verhaal'
Wat een fantastisch boek is ‘Jezus, het onbekende verhaal’. Ik was er ontroerd van en het kwam precies op het juiste moment op mijn pad. Mijn compliment.”

“Bij toeval liep ik tegen het boek ‘Jezus, het onbekende verhaal’ aan en ik werd in het diepst van mijn ziel geraakt. Wat heb je het verhaal mooi verteld, zo positief en zo puur. Ik heb zelfs hier en daar een traantje weggepinkt…”

“‘Jezus, het onbekende verhaal’, een boek als een warm bad. Heel erg bedankt, Gerjo!”

Je kunt het boek online bestellen. Bijvoorbeeld via de webshop van uitgeverij Fiola. Hier vind je ook de Engelse versie: "Jesus, the untold story". Veel leesplezier!