Gerjo van der Horst

Auteur en tekstschrijver

Heimwee

Plotseling en onverhoeds overspoelt een als door een orkaan opgezweepte golf van energie me en van het ene op het andere moment ben ik ieder contact met de aarde kwijt en word ik meegesleurd in een andere dimensie. Ik ben me niet meer bewust van mijn lichaam, de golven slaan door me heen en over me heen. Het is een paarse zee van liefde en geluk waarin ik word meegevoerd, met voor me uit een stralend licht, fonkelend als een juweel, uiteenspattend als een vuurbal van gouden stralende sterren, en energie: geweldig, weldadig, overweldigend, onvoorstelbaar. Het omgeeft me aan alle kanten, zowel in me als om me, tintelend, golvend, trekkend, lonkend. Ik ben als een schip, speelbal van de golven, onder en boven bestaan niet meer, enig tijdsbesef evenmin. Ik raas voort met al die tijd dat stralende licht voor me uit en ik voel dat alles goed is: weldaad, rust, ruimte en liefde, een allesomvattende liefde. Niets hoeft er meer.

Lees hier meer!


In 2006 heb ik een bijna-dood-ervaring gehad. Dat kan ik nu, terugkijkend, zo zeggen. Het heeft lang geduurd voor ik het op deze wijze kon benoemen. Ik kende weliswaar het fenomeen BDE, maar omdat ik niet bijna-dood ben geweest, heb ik mijn ervaring nooit gezien als een BDE.
Tot ik op televisie een interview zag met Pim van Lommel. Hij vertelde over BDE’s en gaf tot mijn verrassing aan dat BDE’s ook tijdens meditatie kunnen optreden. De volgende dag kocht ik zijn boek 'Eindeloos bewustzijn' en ik heb het grotendeels met tranen in mijn ogen gelezen. Zoveel herkenning!

Toen ik mijn BDE beleefde, had ik het idee dat deze zomaar uit de lucht kwam vallen. Nu zie ik in dat het een logische stap was in het proces waarin ik terechtkwam tijdens mijn zoektocht naar de echte Jezus. Dit verhaal is dan ook onlosmakelijk verbonden met die zoektocht en is daarmee tegelijkertijd het verslag van een spirituele reis.

Je kunt het boek online bestellen.Dit kan trouwens ook bij iedere boekwinkel in Nederland en Vlaanderen.

Heb je zelf een BDE beleefd en zoek je contact met lotgenoten? Er is een BDE community op facebook waar je je verhaal kwijt kunt. Of neem contact op met netwerknde.nl.