Gerjo van der Horst

Auteur en tekstschrijver

De spirituele Jezus

Ik had me nooit voorgenomen een boek over de spirituele kant van JezusNIET MEER LEVERBAAR!
te schrijven. Er is al zoveel over hem geschreven. Wat zou ik kunnen toevoegen? Maar een optreden van Steve Balsamo, de geweldige Engelse zanger die de rol van Jezus heeft gezongen in de musical 'Jesus Christ Superstar', raakte een snaar bij mij en van de ene op de andere dag drong het verhaal zich op. Ik kreeg beelden en zinnen in mijn hoofd en het verhaal moest gewoon geschreven worden. Ik ben eraan begonnen zonder te weten welke kant het op zou gaan of waar het zou uitkomen. Wel voelde ik tijdens het schrijven heel sterk dat het goed werd en dat ik Jezus er recht mee deed.

In het verhaal worden de nodige heilige huisjes omver getrokken. Zo gaat Jozef gewoon met Maria naar bed en zet ook Jezus zelf enige schreden op het liefdespad. Bovendien vertel ik veel over Jezus' jeugd. Dit spreekt veel mensen aan omdat hier natuurlijk weinig over bekend is. Met name in het tweede deel van het verhaal komt de spirituele kant van Jezus naar voren, een aspect dat in de Bijbelverhalen wat ondergesneeuwd is geraakt.

Door de vorm van het verhaal, een roman, komt Jezus heel dichtbij. Je leert hem echt kennen als mens en veel lezers vertellen me dat juist dit aspect ze erg heeft ontroerd. Wil jij ook de spirituele kant van Jezus leren kennen? Dan is dit verhaal echt iets voor jou.

Er zijn verschillende recensies over "De spirituele Jezus" verschenen.

Bestel nu: Jezus, het onbekende verhaal
Helaas is het boek in deze vorm niet meer leverbaar. Gelukkig heeft uitgeverij Fiola het boek opnieuw uitgegeven onder de titel "Jezus, het onbekende verhaal". Heb je "De spirituele Jezus" nog niet gelezen? Ga dan snel naar de pagina van "Jezus, het onbekende verhaal" en bestel het vanaf daar online.